מתכון

סְפֵיחָה בַּעַלבָּקִיהֶ (Baalbakiye)

הייחוד של הספיחה בעלבקייה טמון בשימוש ברכז רימונים, טחינה ועגבניות - המון עסיס שמונע מהבשר להתייבש באפייה

19,121 בשלנים התעניינו במתכון זה
סְפֵיחָה בַּעַלבָּקִיהֶ (Baalbakiye) של יונתן רושפלד ונוף עתאמנה אסמעיל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סְפֵיחָה בַּעַלבָּקִיהֶ (Baalbakiye) של יונתן רושפלד ונוף עתאמנה אסמעיל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

לשים את כל החומרים למעט המים בקערת מיקסר עם וו לישה במשך כדקה. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-5 דקות נוספות לקבלת בצק יציב ולא דביק. אם הבצק לא מתגבש לכדור שנפרד מדפנות הכלי, מוסיפים 3-2 כפות מים ולשים דקה-שתיים נוספות. מכסים את הבצק במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים שעה עד שעה וחצי (תלוי בטמפ' החדר) עד שהוא מכפיל את נפחו.

מכינים את המלית

2

מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל קצוץ כ-7 דקות על להבה בינונית עד להשחמה. מסירים מהכיריים ומעבירים את הבצל המטוגן לקערה. מוסיפים לבצל את יתר חומרי המלית ומערבבים היטב.

מרכיבים את הספיחה ואופים

3

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

4

חוצים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים כל חלק לעלה דק בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 7-6 ס"מ בעזרת חותכן. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מתערובת הבשר וצובטים את השוליים ליצירת צורה של מרובע. משטחים את הבשר כך שהוא ימלא את כל חלל הריבוע ומסדרים את המאפים בתבנית.

5

אופים כ-15-10 דקות עד שהמאפים מזהיבים.