מתכון

מאפה פטריות, בצל וכרשה

מאפה פתוח בכיסוי שתי וערב. אל תוותרו על השמיר, שמחזיר טעמים נפלאים מהעבר

38,514 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
מאפה פטריות, בצל וכרישה של מיכל מוזס. צילום: Shutterstock.
מאפה פטריות, בצל וכרישה של מיכל מוזס. צילום: Shutterstock.

מומלץ להשתמש בתבנית בגודל בגודל 30×25 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מאדים בצל וכרישה במחבת עם חמאה 10 דקות על להבה נמוכה לריכוך והזהבה. מוסיפים שום ופטריות ומטגנים 5 דקות תוך כדי ערבוב להזהבה קלה. מסירים מהכיריים, מעבירים למסננת להגרת נוזלים ומצננים.

2

מעבירים לקערה ומתבלים. מוסיפים שמנת, ביצים ושמיר ומערבבים היטב.

מרפדים, ממלאים ואופים

3

פורשים כ-2/3 מהבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כך שהוא מכסה גם את השוליים. את יתרת הבצק חותכים לרצועות ארוכות ברוחב 3 ס"מ. משטחים את המלית על הבצק ומעל מסדרים את הרצועות בשתי וערב. מעבירים למקרר לרבע שעה.

4

מחממים תנור ל-190מעלות.

5

מברישים את רצועות הבצק בביצה ואופים כ-30 דקות עד שהמאפה זהוב ומוכן.