מומלץ להשתמש בתבנית בגודל בגודל 30×25 ס"מ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להברשה
אופן ההכנה
מכינים את המלית
1
מאדים בצל וכרישה במחבת עם חמאה 10 דקות על להבה נמוכה לריכוך והזהבה. מוסיפים שום ופטריות ומטגנים 5 דקות תוך כדי ערבוב להזהבה קלה. מסירים מהכיריים, מעבירים למסננת להגרת נוזלים ומצננים.
2
מעבירים לקערה ומתבלים. מוסיפים שמנת, ביצים ושמיר ומערבבים היטב.
מרפדים, ממלאים ואופים
3
פורשים כ-2/3 מהבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כך שהוא מכסה גם את השוליים. את יתרת הבצק חותכים לרצועות ארוכות ברוחב 3 ס"מ. משטחים את המלית על הבצק ומעל מסדרים את הרצועות בשתי וערב. מעבירים למקרר לרבע שעה.
4
מחממים תנור ל-190מעלות.
5
מברישים את רצועות הבצק בביצה ואופים כ-30 דקות עד שהמאפה זהוב ומוכן.