מתכון

מאפה ריקוטה ואפרסקים

מאפה פשוט ומדויק של גבינת ריקוטה ואפרסקים טריים

2,029 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאפה ריקוטה ואפרסקים של שף בועז דרור. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: נעמה רן
מאפה ריקוטה ואפרסקים של שף בועז דרור. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: נעמה רן

כלים: תבנית אינגליש קייק או תבנית קאפקייק (6 מאפים) 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק השמרים

למלית הריקוטה

לאפרסקים

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מחממים את החלב לטמפרטורת הגוף. מנפים את הקמח לקערת מיקסר ומוסיפים את המלח והסוכר. ממיסים את השמרים בחלב.

2

מוסיפים לקערת המיקסר את הביצה ותערובת השמרים ולשים במהירות אטית עד קבלת כדור בצק דביק מעט. מגבירים את מהירות הלישה עד שהבצק אינו נדבק לקערה. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה עד שהיא נבלעת בבצק.

3

מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מכינים את המלית

4

מעבדים את גבינת הריקוטה, הסוכר והחלמונים בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את אבקת הפודינג והחמאה וממשיכים לעבד רק עד שהתערובת אחידה. מעבירים למקרר להתייצבות.

מכינים את האפרסקים

5

אם משתמשים באפרסקים טריים, מבשלים אותם בסירופ המורכב מהסוכר ומהמים. מרתיחים את האפרסקים בסירופ במשך דקה ומסירים מהאש.

מרכיבים את המנה

6

מרדדים את הבצק לצורת מלבן על גבי משטח מקומח, מורחים עליו את המלית ומניחים את האפרסקים.

7

מגלגלים את הבצק וחותכים; אפשר לחצות את המלבן לאורך, לקלוע את שני החלקים ולהניח בתבנית אינגליש קייק או לחתוך לעיגולים ולהכניסם לרינגים.

8

מניחים לבצק להכפיל את נפחו ואופים במשך 25־30 דקות בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות (זמן האפייה ישתנה בהתאם לצורה הנבחרת).

9

מושחים את המאפה בסירופ הסוכר שבו בושלו האפרסקים.