לאפה היא חומר גלם מצוין, ששווה לשמור במקפיא ולשלוף להכנת פיצה מהירה, קלצונה או מאפה שושנים כמו בתמונה: ממלאים, מגלגלים, פורסים לשבלולים ואופים בתבנית עגולה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרויאל
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־190 מעלות. משמנים תבנית במעט חמאה או מרפדים בנייר אפייה.
2
מערבבים חמאה, שום ותימין לתערובת אחידה ומורחים על גבי לאפות. מפזרים מעל פרוסות תום וחצי מכמות המוצרלה. מגלגלים, פורסים לשבלולים בעובי שני ס"מ ומניחים בתבנית בצפיפות עם החתך כלפי מעלה.
מכינים את הרויאל
3
מערבבים בקערה שמנת מתוקה, ביצה, מלח ופלפל, יוצקים על השבלולים ומפזרים מעל את יתר המוצרלה. אם רוצים, משבצים בין השבלולים עגבניות שרי ו/או זיתים (לא חובה).
4
אופים 20 דקות להזהבה. מגישים חם.
5
שומרים את המאפה בכלי אטום במקרר. מחממים לפני הגשה חוזרת.
גיוון:
לקלצונה זריזה (לזוג): מורחים לאפה בחמאת שום, ממלאים בגבינות, מקפלים לחצי וצולים על מחבת חמה משני הצדדים.
להזמנת מוצרי המחלבה מבית יצחק ומחלבות גד שבמתכון, לחצו כאן