מתכון

תלוש ת'פיצה

מתכון פשוט על התפר שבין פיצה ללחמניות אישיות, שכיף לתלוש ישירות מהתבנית, בלי להתעסק עם חיתוכים

10,839 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2022
  • בורקס פיצה משפחתי של שיר גורן קורל גורן (בבקה בייקרי). צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עידן ספיבק
    בורקס פיצה משפחתי של שיר גורן קורל גורן (בבקה בייקרי). צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עידן ספיבק
  • בורקס פיצה משפחתי של שיר גורן קורל גורן (בבקה בייקרי). צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עידן ספיבק
    בורקס פיצה משפחתי של שיר גורן קורל גורן (בבקה בייקרי). צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עידן ספיבק
  • תבנית אינגליש קייק
  • כשעה + כשלוש שעות התפחה
  • קל
  • כשר
  • אפייה

אפשר להשתמש בכל גבינה שאוהבים וגם לשחק עם נבחרת התבלינים לפי הטעם האישי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לרוטב פיצה (אפשר להשתמש גם ברוטב קנוי)

לטופינג

להברשה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה חלב, ביצים, שמרים וסוכר. מוסיפים קמח ומלח וממשיכים ללוש להיווצרות בצק. מוסיפים חמאה בהדרגה ולשים 7־8 דקות לבצק רך, שנפרד מדפנות הקערה.

2

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, משמנים אותו, מכסים ומתפיחים כשעתיים להכפלת הנפח.

מכינים את רוטב הפיצה

3

חורצים שני חתכים בצורת איקס בתחתית כל עגבניה. מביאים לרתיחה מים בסיר גדול וחולטים את העגבניות חצי דקה־דקה. מסננים ומעבירים למי קרח. מקלפים וחותכים לקוביות גסות.

4

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את העגבניות ושום כ־10 דקות תוך כדי ערבוב לריכוך. מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים כ־10 דקות נוספות על להבה נמוכה לרוטב אחיד.

5

טוחנים בבלנדר או מעבד מזון לתערובת אחידה ומצננים לטפמרטורת החדר.

6

מרדדים את הבצק למלבן בעובי כחצי ס"מ, מורחים את הרוטב ומפזרים גבינות. חותכים למלבנים לפי רוחב וגובה תבנית אינגליש קייק, מעמידים בתוכה (כמו ספרים על מדף), מכסים ומתפיחים כשעה.

7

מחממים תנור ל־180 מעלות.

8

מברישים את המאפה בביצה ואופים 25־30 דקות להשחמה. מברישים בשמן זית ומגישים.