מתכון

מאפים אישיים של תפוחי אדמה, פטריות, כרשה וגבינה

אהבתם את תפוחי האדמה המוקרמים של שנות ה-80 ומתביישים להודות? הנה גרסה מתוחכמת שתוציא אתכם מהארון

11,357 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
מאפים אישיים של תפוחי אדמה, פטריות, כרישה וגבינת גרוייר. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
מאפים אישיים של תפוחי אדמה, פטריות, כרישה וגבינת גרוייר. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

ממלאים סיר במים עם 2 כפות מלח, מוסיפים תפוחי אדמה ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה 10 דקות. מסננים וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים.

3

מערבבים את תפוחי האדמה עם שאר החומרים מלבד הגבינה. מחלקים ל-8-6 כלים אישיים חסיני חום (או מעבירים לתבנית בגודל 30X20 ס”מ) ומכסים ברדיד אלומיניום.

4

אופים 40 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים גבינת גרוייר ואופים 20 דקות נוספות או עד שהגבינה מזהיבה.

גיוונים:
אפשר להחליף את גבינת הגרוייר בכל גבינה קשה אחרת