אופים בתבנית מאפינס עם שקעים גדולים או בתבנית מיני אינגליש, שתכיל בנוחות את הביצה והתוספות.
עוד דברים שצריכים לדעת לפני שמתחילים
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשימון התבנית
לתוספות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים היטב תבנית עם שקעים גדולים (ג'מבו מאפינס, או תבניות אישיות בגודל דומה) בחמאה רכה.
2
מערבבים חלב עם חומץ ומניחים בצד ל-10 דקות.
3
מנפים קמח, סודה לשתיה ואבקת אפייה לקערה גדולה. מוסיפים סוכר ומלח לקערה ומערבבים. מוסיפים שמנת מתוקה, שמן, ביצים ואת תערובת החלב והחומץ ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. נזהרים מערבוב יתר, אחרת המאפינס יצאו דחוסים.
4
מחלקים את התערובת באופן שווה בין השקעים בתבנית עד ¾ מגובה השקע. מפזרים על כל לחם גבינה מגורדת, יוצרים גומה קטנה במרכז ושוברים ביצה למרכז כל גומה.
5
אופים 20-25 דקות להזהבה יפה. מגישים חם.