הבננות ממלאות כאן תפקיד כפול: מוסיפות טעם וגם מחליפות את הביצים ונותנות למאפינס גוף ומרקם אוורירי.
תבנית שקעים סטנדרטית ( 12 יחידות)
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטופי קוקוס מלוח
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנית היטב תבנית שקעים.
2
מערבבים בקערה גדולה שני סוגי קמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר. מוסיפים בננות ומערבבים.
3
טוחנים זרעי פשתן במטחנת תבלינים ומערבבים עם מים. לחילופין מרסקים זרעי פשתן ומים לתערובת אחידה בעזרת מוט ריסוק ידני.
4
מערבבים בקערה שמן, סילאן, חלב סויה ומי פשתן. מוסיפים לתערובת החומרים היבשים ומערבבים בעזרת כף עץ לקבלת תערובת אחידה.
5
מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים לתבניות שקעים עד 3/4 גובהן.
6
אופים כ-15 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים ומחלצים מהתבנית. שומרים בטמפ' החדר יומיים-שלושה.
מכינים טופי קוקוס מלוח
7
מפזרים סוכר במחבת בשכבה אחידה וממיסים לקרמל זהוב. מערבבים במהירות, ומוסיפים מלח, קרם קוקוס ושמן קוקוס בהדרגה תוך כדי ערבוב מהיר אך זהיר. הסוכר עשוי להתגבש בשנית ולבעבע. מבשלים 5 דקות על להבה נמוכה, מסננים ומצננים לטמפ' החדר. שומרים במקרר עד שבועיים.
8
ממש לפני ההגשה טובלים את כיפות המאפינס בטופי המצונן.