מתכון

מאפינס בננות וטופי קוקוס טבעוני

מאפינס פשוטים וסופר-עסיסיים, שאפשר להלביש עליהם תוספות שונות כמו אגוזים, שוקולד צ'יפס פירות יער טריים או פריזורה של טופי קוקוס מתוק-מלוח

23,246 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
מאפינס בננות וטופי קוקוס טבעוני של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר
מאפינס בננות וטופי קוקוס טבעוני של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר

הבננות ממלאות כאן תפקיד כפול: מוסיפות טעם וגם מחליפות את הביצים ונותנות למאפינס גוף ומרקם אוורירי.

תבנית שקעים סטנדרטית ( 12 יחידות)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטופי קוקוס מלוח

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנית היטב תבנית שקעים.

2

מערבבים בקערה גדולה שני סוגי קמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר. מוסיפים בננות ומערבבים.

3

טוחנים זרעי פשתן במטחנת תבלינים ומערבבים עם מים. לחילופין מרסקים זרעי פשתן ומים לתערובת אחידה בעזרת מוט ריסוק ידני.

4

‏ מערבבים בקערה שמן, סילאן, חלב סויה ומי פשתן. מוסיפים לתערובת החומרים היבשים ומערבבים בעזרת כף עץ לקבלת תערובת אחידה.

5

מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים לתבניות שקעים עד 3/4 גובהן.

6

‏ אופים כ-15 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים ומחלצים מהתבנית. שומרים בטמפ' החדר יומיים-שלושה.

מכינים טופי קוקוס מלוח

7

מפזרים סוכר במחבת בשכבה אחידה וממיסים לקרמל זהוב. מערבבים במהירות, ומוסיפים מלח, קרם קוקוס ושמן קוקוס בהדרגה תוך כדי ערבוב מהיר אך זהיר. הסוכר עשוי להתגבש בשנית ולבעבע. מבשלים 5 דקות על להבה נמוכה, מסננים ומצננים לטמפ' החדר. שומרים במקרר עד שבועיים.

8

ממש לפני ההגשה טובלים את כיפות המאפינס בטופי המצונן.