מתכון

מאפינס גבינות ודלעת צלויה

מאפים טעימים, קלילים להכנה ואפילו בריאים - שאפשר גם לשמור בהקפאה

43,024 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
מאפינס ארוחה של כרמית אלקיים. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
מאפינס ארוחה של כרמית אלקיים. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

טיפ: אם כבר מדליקים את התנור, כדאי להכין כמות גדולה יותר של קוביות דלעת ולהגיש עם אורז, פסטה או סלט. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקוביות דלעת צלויה:

אופן ההכנה

מכינים קוביות דלעת צלויה:

1

מערבבים בקערה את הדלעת עם התבלינים ושמן הזית, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שהדלעת רכה. מערבבים בתבנית וצולים עוד 10 דקות. מצננים מעט.

מכינים את תערובת המאפינס:

2

מערבבים את שיבולת השועל והיוגורט בקערה במשך כמה דקות.

3

מנפים את הקמח לקערה נפרדת, מוסיפים את אבקת האפייה, המלח והסוכר ומערבבים.

4

מוסיפים לקערת היוגורט את הגבינות, הביצה ושמן הזית ומערבבים. מעבירים את התערובת לקערת הקמח ומערבבים מעט. יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס משומנות עד 3/4 גובה. מפזרים את קוביות הדלעת על המאפינס.

5

אופים את המאפינס במשך 20־25 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שהם מזהיבים.