מתכון

מאפינס תרד

מאפינס קלילים ופשוטים להכנה, שנוח לקחת לפיקניק בתור נשנושים אישיים

17,104 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2022
מאפינס תרד של שיר גורן קורל גורן (בבקה בייקרי). צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עידן ספיבק
מאפינס תרד של שיר גורן קורל גורן (בבקה בייקרי). צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עידן ספיבק

מאפינס קלילים ופשוטים להכנה, שנוח לקחת לפיקניק בתור נשנושים אישיים. הבלילה היא בסיס אוניברסלי למאפינס במגוון טעמים: אפשר להחליף את התרד בתירס, אפונה וגזר, פטריות או כל תוספת אחרת שאוהבים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל 3־4 דקות תוך כדי ערבוב להזהבה. מוסיפים חלק מעלי התרד (בהתאם לגודל המחבת) ומערבבים עד שהם קמלים. ממשיכים להוסיף באותו אופן את יתר התרד, עד שכל התרד קמל.

2

מעבירים את תערובת הבצל והתרד למסננת המונחת על קערה ומשהים להגרת נוזלים כ־5 דקות. סוחטים בעדינות את התערובת כנגד דפנות המסננת (אם משתמשים במדליוני תרד מופשרים - מדלגים על טיגון התרד).

3

מחממים תנור ל־160 מעלות.

4

מערבבים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה (או ידנית בקערה) לבלילה אחידה ודי סמיכה.

5

יוצקים את הבלילה לתבנית שקעים משומנת לגובה שלושת רבעי.

6

אופים 15־20 דקות להתייצבות והזהבה יפה.