החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים
1
מערבבים קמח, שמרים יבשים, סוכר ופפריקה בקערת מיקסר, מוסיפים מים ושמן בהדרגה ומערבלים עם וו לישה. מוסיפים מלח ולשים 10 דקות לקבלת בצק רך ודביק מעט.
2
עוטפים את הקערה כולה בניילון, מעמידים במקום חמים ומתפיחים שעה או עד להכפלת הנפח.
מכינים את המלית
3
מאדים תרד במחבת יבשה עד שהוא מאבד את נפחו. מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים.
מעצבים, ממלאים, מתפיחים שוב ואופים
4
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח וחובטים בו מעט להוצאת אוויר. מרדדים למלבן בגודל 25×40 ס”מ בערך. מחלקים את המלבן ל- 9 ריבועים בגודל 10 ס”מ בערך ומניחים במרכז כל ריבוע כף מהמלית. תופסים שני קצוות מנוגדים ומצמידים אותם זה לזה (כמו בגביניות).
5
מסדרים את הריבועים הממולאים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים 20 דקות.
6
מחממים תנור ל-200 מעלות.
7
מברישים את הריבועים במעט שמן.
8
אופים 25 דקות או עד שהמאפים זהובים-שחומים. מצננים על רשת.
9
אוכלים באותו יום או מקפיאים. לפני ההגשה מחממים 5-4 דקות ב- 200 מעלות (אין צורך להפשיר).