מתכון

מאפי גבינה כחולה עם תרד, תותים ואגוזי לוז

מאפים מלוחים שמזכירים בצורתם גביניות מלאים בסלט קטן של תרד, גורגונזולה מפוררת, תותים ואגוזי לוז

4,497 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
מאפי גבינה כחולה עם תרד, תותים ואגוזי לוז של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
מאפי גבינה כחולה עם תרד, תותים ואגוזי לוז של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים

1

מערבבים קמח, שמרים יבשים, סוכר ופפריקה בקערת מיקסר, מוסיפים מים ושמן בהדרגה ומערבלים עם וו לישה. מוסיפים מלח ולשים 10 דקות לקבלת בצק רך ודביק מעט.

2

עוטפים את הקערה כולה בניילון, מעמידים במקום חמים ומתפיחים שעה או עד להכפלת הנפח.

מכינים את המלית

3

מאדים תרד במחבת יבשה עד שהוא מאבד את נפחו. מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים.

מעצבים, ממלאים, מתפיחים שוב ואופים

4

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח וחובטים בו מעט להוצאת אוויר. מרדדים למלבן בגודל 25×40 ס”מ בערך. מחלקים את המלבן ל- 9 ריבועים בגודל 10 ס”מ בערך ומניחים במרכז כל ריבוע כף מהמלית. תופסים שני קצוות מנוגדים ומצמידים אותם זה לזה (כמו בגביניות).

5

מסדרים את הריבועים הממולאים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים 20 דקות.

6

מחממים תנור ל-200 מעלות.

7

מברישים את הריבועים במעט שמן.

8

אופים 25 דקות או עד שהמאפים זהובים-שחומים. מצננים על רשת.

9

אוכלים באותו יום או מקפיאים. לפני ההגשה מחממים 5-4 דקות ב- 200 מעלות (אין צורך להפשיר).