מתכון

מג'דרה סגולה

השילוב של סלק, בורגול ולימון הופך אותה כמעט לגרסה הקיצית והקלילה של קובה סלק

10,525 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
מג'דרה סגולה. צילום: shutterstock
מג'דרה סגולה. צילום: shutterstock

אמנם היא נראית מורכבת להכנה כי היא דורשת סלק צלוי, עדשים מבושלות וגם בורגול מוכן, אבל אף אחד מהתהליכים לא מסובך. כדאי לבשל כמות כפולה או משולשת מכל אחד מהרכיבים ולהקפיא (את הסלק מקפיאים חתוך), ואז להפשיר ולהרכיב כשמתחשק (או סתם לנצל כל אחד מהרכיבים לסלט או כתוספת).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבורגול

לעדשים

לצליית הסלק

להכנת הירקות

להגשה

אופן ההכנה

מבשלים בורגול

1

מניחים בורגול בסיר בינוני, מוסיפים מים עד לגובה של כ- 1 ס"מ מעל הבורגול, מוסיפים 2 כפיות מלח ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים כ- 20 דקות עד שהבורגול סופג את כל המים והוא תפוח ורך.

מבשלים עדשים שחורות

2

מבשלים עדשים בשפע מים (לא מומלחים) על להבה בינונית כ- 20 דקות לאחר הרתיחה, עד שהעדשים רכות. מסננים, שוטפים במי ברז ומניחים בצד.

צולים סלק

3

מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית במלח גס בגובה של כ- 1 ס"מ. מניחים סלקים, מזלפים שמן זית ומניחים ענפי תימין. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וצולים כ- 40 דקות עד שהסלקים רכים. מצננים, מקלפים וחותכים לקוביות בגודל של כ- 2 ס"מ.

4

מכינים את יתר הירקות ומרכיבים: מחממים שמן זית בסיר נמוך ורחב. מוסיפים בצלים, סלרי וגזרים, מתבלים במלח, פלפל, כמון וגרגירי כוסברה טחונים ומערבבים היטב. מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים כ- 3 דקות תוך כדי ערבוב רק עד שהירקות מתרככים מעט אך לא משנים גוון.

5

מוסיפים שום ומבשלים תוך כדי ערבוב כדקה וחצי. מוסיפים תימין, בצלים סגולים ודלורית ומערבבים. מבשלים כ- 12 דקות תוך כדי ערבוב עד שהדלורית מתרככת מעט. מסירים מהאש.

6

מוסיפים לסיר את הבורגול, העדשים והסלקים ומערבבים. מוסיפים מיץ וקליפת לימון, מערבבים ומניחים בצד לכמה דקות לספיגת טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.

7

מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה ומערבבים. מגישים חם או בטמפ' חדר לצד פלחי לימון. שומרים עד יומיים בקופסה אטומה במקרר. מחממים במיקרוגל או במחבת עם מעט מים.