מתכון

מוסקה צמחונית ללא גלוטן

מוסקה שבה פטריות מחליפות את הבשר, וקמח אורז מחליף את הקמח הרגיל בהכנת הבשמל

152,816 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
מוסקה צמחונית ללא גלוטן של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
מוסקה צמחונית ללא גלוטן של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

הגרסה הזו טעימה לי אפילו יותר מהבשרית. הפטריות מקלילות את הכובד והופכות את המוסקה למתאימה יותר לעונה – והבשמל קמח אורז מבושם, רך וקרמי כמו במקור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב עגבניות ופטריות

לרוטב בשמל

להרכבה

אופן ההכנה

צולים חצילים ותפוחי אדמה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

2

מניחים באחת התבניות פרוסות תפוחי אדמה, בוזקים מלח ופלפל, מזלפים מעט שמן זית ואופים כ-40 דקות לריכוך והזהבה. לא מכבים את התנור.

3

מניחים פרוסות חציל על צלחת, ממליחים משני הצדדים ומניחים להן להפריש נוזלים כ-15 דקות הופכים ומשהים לעוד 15 דקות. מנגבים היטב בנייר מטבח ומניחים בתבנית. מזלפים מעט שמן זית מעל ומעבירים לתנור. אופים כ-20 דקות או עד שפרוסות החציל משחימות.

מכינים רוטב עגבניות ופטריות

4

מטגנים בצל, פטריות וצ'ילי ב-3 כפות שמן זית 5 דקות מעל להבה גבוהה עד להשחמה. מוסיפים שום ומטגנים תוך ערבוב כדקה. מוסיפים רסק עגבניות ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה לבינונית ומוסיפים מרווה מעט מלח ופלפל וממשיכים לבשל עוד כעשר דקות עד שהרוטב מסמיך.

מכינים רוטב בשמל

5

ממיסים חמאה במחבת בעלת תחתית עבה, מוסיפים קמח ומערבבים כ-5-4 דקות מעל להבה בינונית, עד שהקמח והחמאה מתאחדים והקמח מזהיב קלות. מוסיפים מקל קינמון ויוצקים חלב לאט, בהדרגה ותוך כדי ערבוב כך שמתקבל רוטב סמיך, קטיפתי וללא גושים. מתבלים במלח פלפל ומעט אגוז מוסקט. מוציאים את מקל הקינמון.

מרכיבים ואופים

6

מחממים תנור ל-210 מעלות. מניחים כ-1/2 מפרוסות החצילים האפויות בשכבה אחת צפופה בתבנית גבוהת שוליים, מסדרים מעל החצילים שכבת תפוחי אדמה צפופה ויוצקים את רוטב העגבניות והפטריות כך שהוא יכסה לחלוטין את החצילים ותפוחי האדמה. מפזרים מעל גבינת קשקבל ומסיימים בשכבה נוספת וצפופה של החצילים הנותרים. יוצקים מעל הכל את רוטב הבשמל בשכבה אחידה. מכניסים לתנור וצולים 40 דקות עד שהמוסקה זהובה. מצננים כרבע שעה לפני שחותכים.