מתכון

מוס גבינה אוורירי עם קראנץ' של אסף גרניט

מוס גבינה של השף אסף גרניט בתוספת קראנץ' של בוטנים מקורמלים

29,876 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2020
מוס גבינה אוורירי עם קראנץ’ בוטנים מקורמלים של אסף גרניט. צילום: Shutterstock.
מוס גבינה אוורירי עם קראנץ’ בוטנים מקורמלים של אסף גרניט. צילום: Shutterstock.

מומלץ להגיש את המוס בצנצנות אישיות שאפשר לסגור, הן שומרות על המוס כמה ימים.

המתכון נועד ל-6 כלי הגשה או צנצנות בקוטר 8 ס"מ.

שימו לב, יש לקרר את המוס למשך לילה לאחר ההכנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למוס

לקראנץ'

אופן ההכנה

מכינים את הקראנץ'

1

שמים עוגיות וסוכר במעבד המזון וטוחנים בפולסים לפירורים גסים. מוסיפים חמאה וממשיכים לטחון בפולסים קצרים עד שמתקבל מרקם של חול רטוב.

2

מעבירים לקערה ומערבבים עם בוטנים.

מכינים את המוס

3

מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת פודינג וסוכר לקצפת רכה.

4

בקערה נפרדת מערבלים גבינות ותמצית וניל במיקסר ידני לריכוך.

5

מקפלים את הקצפת לתוך הגבינות.

6

מניחים 3 כפות מתערובת הגבינות בתחתית כלי הגשה אישי ועליהן מפזרים כף קראנץ’ ו-3-2 כפות נוספות של מוס גבינה. מכסים את כלי ההגשה בניילון נצמד (אם משתמשים בצנצנות, מכסים במכסים הייעודיים) ומעבירים למקרר ללילה לפחות.

הכנה מראש: כדי שהמוס יגיע לארוחה במיטבו, מכינים אותו לא יותר מיום לפני. הוא נשמר במקרר שלושה ימים.
הצעת הגשה: לביס מתוק וקליל מגישים תלוליות מוס בתוך כפות. מקררים את המוס בכלי מרכזי כמוסבר במתכון ויוצרים את המנות רק בסמוך להגשה.