מתכון

מוס חלבה טבעוני וקראמבל שקדים

קרם חלבה לא שגרתי עם טעם דומיננטי של טחינה

47,101 בשלנים התעניינו במתכון זה
מוס חלבה טבעוני וקראמבל שקדים של הילי גרינברג. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: גיא כהן
מוס חלבה טבעוני וקראמבל שקדים של הילי גרינברג. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: גיא כהן

מגישים עם קראמבל שקדים-קוקוס שמשדרג את המנה והופך אותה למיוחדת מבין קינוחי החג.

שימו לב: המוס צריך 3 שעות ייצוב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקראמבל שקדים

אופן ההכנה

מכינים קרם חלבה

1

מערבבים היטב בסיר ½2 כוסות מים, טחינה, מלח וסילאן ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית־גבוהה. במקביל, טורפים היטב קורנפלור ומים עד שהקורנפלור נמס. כאשר התערובת בסיר מגיעה לרתיחה, מוסיפים בזרם אחיד תוך כדי ערבוב את תערובת הקורנפלור וממשיכים לבשל תוך כדי טריפה עד שהמסה סמיכה ומבעבעת. מעבירים לקערה ומצמידים ניילון נצמד על מנת למנוע היווצרות של קרום. מעבירים למקרר להתייצבות ל־3 שעות לפחות. מוציאים ומקציפים לתערובת אחידה ואוורירית. מעבירים לשק זילוף או לקופסה ושומרים במקרר עד לשימוש.

מכינים קראמבל שקדים

2

מחממים תנור ל־180 מעלות. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה. מוסיפים את שמן הקוקוס ובעזרת הידיים מאחדים עד שנוצרים פירורי בצק (מוודאים שאין גושי שמן גדולים). מעבירים למגש תנור מרופד בנייר אפייה ואופים 15 דקות להזהבה (מומלץ לערבב את הקראמבל פעמיים במהלך האפייה).

3

יוצקים לכוס או קערה 4־5 כפות מקרם החלבה. מפזרים מעל 2 כפות קראמבל ומגישים. אופציה נוספת היא להגיש כקינוח שכבות ולשים את הקראמבל בין 2 שכבות קרם.