אם רוצים לשמור את זה פשוט, אפשר לוותר על שכבת מוס הפיסטוק ועל הערמונים. את הרוטב שנותר אפשר להגיש לצד כבדי עוף, לשלב בוויניגרט או להגיש לצד פירות טריים או גלידה.
6 מנות בכוסות בנפח 150 מ”ל
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב פירות יער
לערמונים
למוס
אופן ההכנה
מכינים את פירות היער
1
מניחים בסיר פירות יער וסוכר ומבשלים כ-7 דקות על להבה גבוהה עד לקבלת רוטב סמיך. מצננים לטמפ’ החדר. הרוטב נשמר עד שבועיים במקרר.
מכינים את הערמונים
2
ממיסים חמאה במחבת רחבה על להבה בינונית. מוסיפים ערמונים ומערבבים עד שהם נעטפים היטב בחמאה. מפזרים סוכר ומבשלים דקה-שתיים עד שהסוכר נמס ומתקרמל. מוסיפים שמנת מתוקה, מביאים לרתיחה ומבשלים כדקה לחיבור מרקמים וטעמים ולצמצום השמנת. מסירים מהכיריים ומצננים לטמפ’ החדר.
3
מחלקים את הערמונים בין כוסות הגשה ומניחים בצד עד שהמוס מוכן.
מכינים את המוס ומגישים
4
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת רכה. מוסיפים לבנה ומקציפים קלות לקבלת תערובת אחידה. מזלפים פנימה שמן זית ומערבבים.
5
מעבירים 1/3 מן התערובת לקערה שנייה, מוסיפים לה מחית פיסטוק ומערבבים לקרם בצבע אחיד.
6
ממלאים את כוסות ההגשה עם הערמונים בקרם הלבן עד 2/3 גובהן. מניחים מעל שכבה של מוס ירוק כמעט עד הקצה. מכסים בניילון נצמד ומקררים 4 שעות.
7
לפני ההגשה מניחים כף רוטב פירות יער בכל כוס.