מתכון

מוס מסקרפונה ודובדבנים

ניר שבתאי מגיש מתכון לעוגת גבינה עם שילוב של פשטות ואלגנטיות בקו מודרני

3,458 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
מוס מסקרפונה ודובדבנים של ניר שבתאי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעמה רן
מוס מסקרפונה ודובדבנים של ניר שבתאי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעמה רן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למוס שוקולד לבן ומסקרפונה

לקונפי דובדבנים

לזיגוג אדום

לזיגוג לבן

לקישוט

אופן ההכנה

מוס השוקולד הלבן והמסקרפונה

1

מחממים את החלב עם גרגירי הווניל בסיר ומשהים במשך 10 דקות. מחממים את התערובת שנית ויוצקים אותה על השוקולד הלבן ותערובת הג'לטין. טוחנים עם בלנדר מוט. מוסיפים את המסקרפונה וטוחנים שוב.

2

מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוכה את תערובת המסקרפונה. יוצקים את התערובת ל-1/3 מגובה כל רינג (מותירים מעט מוס בצד).

לקונפי

3

מחממים בסיר את מחית הדובדבן, מיץ הלימון, הסוכר האינוורטי והגלוקוז על אש. מוסיפים את הסוכר מעורבב עם הפקטינים ומרתיחים. מצננים. טוחנים את התערובת בבלנדר מוט.

4

יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית ומקפיאים.

5

חותכים מהקונפי עיגול, מניחים על המוס ברינג ולוחצים מעט. יוצקים על הקונפי מעט מהמוס הנותר ומקפיאים.

לזיגוג האדום

6

מערבבים בקערה את הג'לטין, המים ו-1/3 כוס מחית הפטל.

7

מרתיחים את השמנת, הסוכר, הגלוקוז ויתרת מחית הפטל.

8

ממסים את תערובת הג'לטין עם תערובת הנוזלים הרותחת ושופכים הכל על השוקולד הלבן.

9

טוחנים את התערובת עם בלנד מוט, מוסיפים את צבע המאכל וטוחנים שוב. מצננים.

10

מערבבים בקערה את הג'לטין ו-3/4 כוס המים.

11

מרתיחים את השמנת, הסוכר, הגלוקוז ויתרת המים.

12

ממסים את תערובת הג'לטין עם תערובת הנוזלים הרותחת ושופכים הכל על השוקולד הלבן.

13

טוחנים את התערובת עם בלנדר מוט, מוסיפים את צבע המאכל וטוחנים שוב. מצננים. כאשר העוגה קפואה היטב, משחררים אותה מהתבנית ומסירים את השקף.

להרכבה

14

משחררים את המוס מהרינגים, מניחים על רשת ומצפים בזיגוג הלבן.

15

מניחים כף מהזיגוג האדום על המוס ומורחים עם פלטה.

16

מדביקים דובדבנים מיובשים בשולי המוס ומעטרים בדובדבנים טריים.