מתכון

מוס שוקולד עם גנאש בלונדי וקרם פרש

מוס שוקולד אוורירי שלא יפיל את האורחים אחרי הארוחה. רצוי להכין את המוס יום לפני כדי לאפשר לו להתייצב

5,900 בשלנים התעניינו במתכון זה
מוס שוקולד עם גנאש בלונדי וקרם פרש של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
מוס שוקולד עם גנאש בלונדי וקרם פרש של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למוס השוקולד

לגנאש בלונדי

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את המוס

1

ממסים בבן מארי שוקולד, חמאה ומים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים מעט ומוסיפים את החלמונים. אם רוצים, מוסיפים בשלב זה ברנדי או ויסקי (לפי מידת האלכוהוליות הרצויה). מערבבים עד לאיחוד.

2

מקציפים את החלבונים 30 שניות, מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף רך אך יציב.

3

מקפלים את תערובת השוקולד לתערובת החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. יוצקים לתבנית ומעבירים למקרר ל־5 שעות לפחות עד שהמוס מתייצב.

מכינים את הגנאש

4

מניחים את השוקולד בקערה, מרתיחים את השמנת, שופכים אותה על השוקולד ומערבבים בעזרת מטרפה או בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים בטמפרטורת החדר עד להגשה.

5

מניחים על כל צלחת הגשה 2־3 כפות של גנאש בלונדי ומעליו כף נדיבה של מוס שוקולד. מוסיפים לכל צלחת כף של קרם פרש ומעט פטל אדום.