ביונאן למשל שלא ממליחים ברוטב דגים אלא בסויה או במלח ומשלבים במנות הרבה ירקות כבושים. כאן למשל כרוב כבוש עז טעמים משמש כתבלין.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים שמן בווק או במחבת רחבה ועמוקה עד שהוא מתחיל לעשן. מוסיפים שום ושני סוגי צ'ילי ומקפיצים על אש גדולה תוך כדי ערבוב כ־2 דקות להזהבה. חשוב מאוד לא להשחים את השום.
2
מוסיפים כרוב ומקפיצים 2־3 דקות להזהבה. מוסיפים תרד מים או פאק בונג וכרוב כבוש ומקפיצים דקה נוספת עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים סויה ופלפל לבן ומקפיצים כדקה עד שהרוטב מצטמצם לכ־3/4 מהכמות. ממליחים במידת הצורך.