מתכון

מטבל ארטישוק ירושלמי

בבראנץ' סופ"ש חורפי או כמזאט בארוחת שישי, זהו ממרח ממכר שקשה להפסיק לנגב ממנו

38,989 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
מטבל ארטישוק ירושלמי של מיכל בוטון. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב
מטבל ארטישוק ירושלמי של מיכל בוטון. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות. מערבבים את כל החומרים בקערה ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים היטב ברדיד אלומיניום ואופים כ־40 דקות עד שהירקות רכים.

2

מעבירים את הירקות למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי טחינה, את נוזלי הצלייה עד שמגיעים למרקם הרצוי. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור. מגישים בטמפרטורת החדר. שומרים בצנצנת סגורה במקרר עד 4 ימים.