מתכון

מטבעות כנאפה

שימוש בתבנית שקעים יוצרת מטבעות יפהפיים ואחידים שהם ביס מתוק מושלם

19,837 בשלנים התעניינו במתכון זה
מטבעות כנאפה של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.
מטבעות כנאפה של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.

מומלץ להשתמש בתבנית סיליקון שקעים בצורת מטבעות בעומק ½1 ס"מ וקוטר 4-3 ס"מ. שימו לב שיש להקפיא את המטבעות למשך שעה טרם האפייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ סוכר וזעפרן

אופן ההכנה

מכינים סירופ סוכר וזעפרן

1

חורצים חצי מקל וניל לאורכו ומגרדים החוצה את הגרגרים.

2

מביאים לרתיחה מים, סוכר, זעפרן, מקל קינמון, מקל וניל וגרגרי וניל בסיר קטן על להבה בינונית. מסירים מהכיריים, מסננים ומצננים.

מכינים כדורי קדאיף

3

מניחים אטריות קדאיף בקערה רחבה, יוצקים חמאה בזרם דק ומערבבים בעדינות כדי לא לקרוע את האטריות. מפזרים אבקת סוכר ומערבבים בעדינות. מכסים את הקערה במגבת לחה בזמן העבודה.

4

מרפדים כל שקע בתבנית הסיליקון בשערות קדאיף תוך כדי הידוק ומניחים בכל שקע פרוסת גבינה. סוגרים עם שכבה נוספת של קדאיף ומכניסים למקפיא לחצי שעה. כעבור חצי שעה הופכים בעדינות כל מטבע בתוך השקע ליצירת צורת מטבע מושלמת. מקפיאים שוב ל-15-10 דקות.

5

מחממים תנור ל-170 מעלות.

6

אופים את מטבעות הקדאיף בתוך תבנית הסיליקון כ-10 דקות להשחמה. מוציאים את התבנית והופכים בעדינות את המטבעות לתבנית מרופדת בנייר אפיה. מחזירים לתנור ואופים 8-5 דקות נוספות להשחמה.

7

מוציאים את מטבעות הקדאיף על נייר אפייה ובעזרת מברשת מספיגים כל מטבע בעודו חם במעט סירופ פושר או קר מכל הצדדים.