מתכון

מילפיי סביח

לקחנו מנת רחוב והחדרנו בה קצת סדר ומשמעת

4,126 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2021
מילפיי סביח של שי לי ליפא. סטיילינג: רותם ניר (צילום: דן לב)
מילפיי סביח של שי לי ליפא. סטיילינג: רותם ניר (צילום: דן לב)

מתחילים תמיד מהפיתה — קורצים עיגולים בקוטר 4 ס“מ וקולים מעט בתנור עם שמן זית. מעליה עורמים את יתר מרכיבי הסביח. באותה שיטה אפשר להכין, למשל, מילפיי קפרזה (עם עגבניות, מוצרלה ובזיליקום).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטחינה

אופן ההכנה

מכינים את החצילים

1

מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית, משמנים במעט שמן זית ומטגנים את החצילים 3-2 דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.

מכינים את הפיתות

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

חוצים כל פיתה לשניים וקורצים 50 עיגולים בקוטר 4 ס“מ. מניחים בתבנית ומזלפים מעט שמן זית.

4

אופים 7-5 דקות עד הזהבה.

מכינים את הביצים

5

מביאים לרתיחה מים בקלחת או בסיר קטן. מכניסים ביצים בזהירות למים הרותחים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים בדיוק 10 דקות. שוטפים במים קרים, קולפים ופורסים בעזרת חותכן ביצים לעיגולים בעובי 1/2 ס“מ.

מכינים את הטחינה

6

מערבלים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים מעט מים. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.

מרכיבים את המנה ומגישים

7

על כל עיגול פיתה יוצקים מעט טחינה ומניחים פרוסת עגבנייה ומלפפון חמוץ. מניחים מעל עיגול פיתה נוסף, יוצקים מעט טחינה, מניחים פרוסת חציל ומעל הכל פרוסת ביצה. יוצרים כך 25 מגדלים. מגישים עם הטחינה.