מתכון

מילפיי תפוחים בדבש, קרם מסקרפונה ופודינג וניל

ארוחת החג היא בדיוק הזמן להפגיז בכישורי הקונדיטוריה שלכם

3,311 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2016
צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

לעמוד הפייסבוק של צ'וקטה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

אופים את הבצק

2

חותכים את הבצק ל-3 רצועות מלבניות בגודל 8×25 ס”מ, מניחים בתבנית ומפזרים סוכר. מניחים מעל נייר אפייה נוסף ומכסים בתבנית נוספת שתהווה משקולת.

3

אופים כ-25 דקות או עד שהבצק מזהיב. מסירים את התבנית ונייר האפייה ומצננים.

מכינים את התפוחים:

4

שמים דבש בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-2 דקות עד שהדבש מתכהה, מוסיפים תפוחים ומבשלים עוד 5-4 דקות תוך כדי ערבוב עד שהנוזלים מתאדים.

5

מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת. מצננים.

מכינים את הקרם:

6

מקציפים את כל החומרים לקרם יציב. מעבירים 2/3 ממנו לשקית זילוף עם צנתר חלק ואת השליש הנותר — לשקית זילוף עם צנתר מיוחד (אפשר סנט הונורה). שומרים את שניהם במקרר עד השימוש.

מרכיבים את העוגה:

7

מניחים רצועת בצק על צלחת הגשה מלבנית ומזלפים קרם עם הצנתר החלק באופן אחיד, כך שיכסה את פני הבצק. מפזרים מעט תפוחים, מניחים רצועה נוספת של בצק וחוזרים על הזילוף ופיזור התפוחים. מסיימים עם רצועת הבצק השלישית. מעבירים למקרר לשעה.

8

הופכים את העוגה על צידה ומזלפים גלי קרם מהשקית עם הצנתר המיוחד. מפזרים מעל קוביות תפוחים ומגישים. שומרים עד יומיים בכלי אטום במקרר.