מתכון

מיני אוזני המן במילוי ריבת אגסים

מאפיית לחם יין מגישה מתכון לאוזני המן נפלאות במילוי ריבת אגסים, שעלולה להתחסל הרבה לפני שתתחילו למלא את הבצק

1,262 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
אוזני המן במילוי ריבת אגסים של מאפיית לחם יין. צילום: בועז לביא
אוזני המן במילוי ריבת אגסים של מאפיית לחם יין. צילום: בועז לביא

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לריבה

לבצק

אופן ההכנה

לריבה

1

קולפים את האגסים וחותכים לפלחים. מכניסים את כל המרכיבים לסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה וחצי. מצננים.

2

לאחר שהריבה התקררה, מוציאים את מקל הוניל והקינמון וטוחנים בבלנדר עד לקבלת מרקם משחתי.

לבצק

3

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

4

מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומעבדים קלות, רק עד לקבלת בצק פירורי.

5

מוסיפים את הביצים ומעבדים קלות.

6

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקרור של שעה וחצי לפחות.

להרכבה

7

מרדדים את הבצק לעובי של 4 ס"מ וקורצים עיגולים.

8

מניחים את העיגולים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים במרכז העיגול מעט מריבת האגסים. מקפלים למשולשי אוזן המן.

9

אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 במשך 10-12 דקות (מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות בזמן האפייה עצמה). מפזרים אבקת סוכר ומגישים.