מתכון

מיני אמריקן צ'יז קייק

השף ארז תורג'מן מכין לשבועות פינוק שהוא פינגר פוד נהדר - עוגת גבינה אמריקאית בגרסה האישית

3,472 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
מיני אמריקן צ'יז קייק של השף ארז תורג'מן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: נעה קנריק
מיני אמריקן צ'יז קייק של השף ארז תורג'מן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: נעה קנריק

כלים: תבניות שקעים מסיליקון או קוקוטים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשכבה הראשונה - פאדג' שוקולד מריר

לשכבה השנייה - עוגת גבינה

לשכבה השלישית - גנאש שוקולד חלב

לקישוט

אופן ההכנה

שכבה ראשונה:

1

מחממים תנור ל-170 מעלות.

2

ממסים את השוקולד והחמאה בבן מארי. מוסיפים תוך כדי בחישה, בזה אחר זה, את הסוכר, הביצה, השקדים הטחונים והקפה הנמס.

3

מזלפים לתבנית שקעים מסיליקון או לקוקוטים שכבה דקה מהפאדג', רק כדי כיסוי התחתית. מכניסים לתנור החם ל-10 דקות.

שכבה שנייה:

4

מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.

5

מכניסים לקערה את הגבינות, הביצים והסוכר, וטורפים במטרפה. מוסיפים אינסטנט פודינג וקורנפלור וממשיכים לטרוף עד שהמסה חלקה.

6

יוצקים על השכבה הראשונה (עדיף בעודה חמה) ומכניסים לתנור בחום של 150 מעלות למשך 40 דקות, עד שהמרקם קפיצי ולא נוזלי.

שכבה שלישית:

7

מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה בסיר קטן. מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב לקבלת מרקם חלק ומבריק.

8

מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה ונטמעת בתערובת.

9

יוצקים את הגנאש על עוגת הגבינה. אפשר לקשט באגוז, שקד או פניני שוקולד לבן.