מתכון

מלבי עשיר עם רוטב שסק

המלבי מוגש עם רוטב שסק שהצבע והריח שלו מסמלים בעיניי את האביב

12,006 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
מלבי עשיר עם רוטב שסק של שף דן שמולוביץ. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
מלבי עשיר עם רוטב שסק של שף דן שמולוביץ. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו

את המלבי אני מכין מתערובת של חלב ושמנת כדי לקבל מרק עשיר שמזכיר פנקוטה. אני חולט בתערובת תבלינים שמוסיפים המון טעם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ

אופן ההכנה

1

מערבבים חלב ושמנת מתוקה בסיר. מוציאים כוס אחת מהתערובת לקערה נפרדת, מוסיפים אליה קורנפלור ומערבבים.

2

מוסיפים לחלב והשמנת שבסיר סוכר, לואיזה, הל ווניל ומביאים לסף רתיחה.

3

מעבירים מצקת מהתערובת החמה לתערובת החלב והקורנפלור ומערבבים (להשוואת טמפרטורות).

4

מוסיפים את תערובת החלב והקורנפלור הפושרת לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה 5־7 דקות עד שהתערובת מסמיכה והערבוב הופך לקשה (אבל עדיין אפשרי).

5

 מסננים את התערובת ומעבירים לכלי הגשה אישיים. מצננים, מכסים ומעבירים למקרר ל־1/2 שעה לפחות.

מכינים סירופ שסק:

6

מרתיחים מים וסוכר עם השסק, מקטינים את האש ומבשלים כ־25 דקות (ללא כיסוי ובלי לערבב) עד שהנוזל מסמיך והופך לסירופ צמיגי.

7

בהגשה מניחים כף או שתיים מסירופ השסק בכל קערית מלבי.