מתכון

מסבחה מחצילים קלויים, טחינה וגרגרי חומוס

מנה כיפית וקלה להכנה שאפשר להגיש בשכבות או לערבב את המרכיבים יחד

5,491 בשלנים התעניינו במתכון זה
מסבחה מחצילים קלויים, טחינה וגרגרי חומוס של חמודי חבשי (צילום: דניאל לילה)
מסבחה מחצילים קלויים, טחינה וגרגרי חומוס של חמודי חבשי (צילום: דניאל לילה)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים

לרוטב טחינה-יוגורט:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מניחים חצילים על להבה גלויה וקולים עד שעורם חרוך ובשרם רך. מצננים מעט וקולפים. קוצצים את הליבה או אם רוצים משאירים בפיסות גדולות.

2

מעבדים את כל חומרי רוטב הטחינה במוט ריסוק ידני (או במעבד מזון)

3

מניחים גרגרי חומוס בקערת הגשה מעט עמוקה. מסדרים מעל בשר חציל ויוצקים מעל טחינה. מזלפים שמן זית ומפזרים כמון, פפריקה ופטרוזיליה קצוצה

4

מכינים עד שעה מראש. אם נשאר סלט למחרת, מומלץ לערבב את השכבות, כדי לחבר בין הטעמים.