שידוך מעולה לנאצ'וס ביתיים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
מבשלים את השעועית
1
שוטפים את השעועית ממי ההשריה, מסננים ומעבירים לסיר. מכסים בשפע מים ללא מלח ומביאים לרתיחה.
2
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים עד שהשעועית רכה מאוד. מצננים כ-15 דקות, לא יותר.
מכינים את הממרח ומגישים
3
מסננים את השעועית ושומרים את מי הבישול. שומרים 1/2 כוס גרגרי שעועית שלמים.
4
מעבירים את יתר השעועית החמימה למעבד מזון. מוסיפים בצל, שמן זית, טחינה, מיץ לימון, 1/3 כוס ממי הבישול, שום, סוכר ומלח ומרסקים למרקם כמעט חלק. אם הממרח סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט ממי הבישול.
5
טועמים ומתקנים תיבול. מסדרים את הממרח בצלחת, מפזרים מעל שעועית שלמה, יוצקים כף שמן זית וזורים מלח גס ופלפל. מגישים קר או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע.