מתכון

מסבחה עדשים של הרצל 16

מנה טבעונית, עשירה ומנחמת שמתאימה לכל שעות היום - מבראנץ' ועד ארוחת ערב

16,688 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
מסבחת עדשים. צילום: עידית בן עוליאל
מסבחת עדשים. צילום: עידית בן עוליאל

סלט של כרובית צלויה על הגריל מוסיף מרקם נגיס וחלה קלויה, שמחליפה בהגשה את הפיתה הסטנדרטית, הופכת אותה ממנת פועלים למנת בוקר מפנקת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למסבחה

לסלט כרובית

לתוספת

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את המסבחה

1

מבשלים עדשים במים בגובה 1 ס"מ מעל העדשים כ־20 דקות, עד שהן מתחילות להתרכך אך נשארות שלמות. מסננים.

2

טוחנים במעבד מזון בכמה פולסים את העדשים, טחינה גולמית, מיץ לימון ומלח לתערובת גרגירית.

3

מעבירים את המסבחה לקערה ומכסים בניילון נצמד, המונח ישירות על פני המסבחה למניעת קרום.

מכינים את הכרובית

4

מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5

מושחים כרובית בשמן זית, מתבלים במלח וצולים כחצי שעה עד הזהבה. מפרקים לפרחים, מערבבים בקערה עם בצל סגול ופטרוזיליה ושומרים במקרר עד ההגשה.

מכינים את התוספת

6

טוחנים במעבד מזון או במכתש ועלי שום, פלפל ירוק, מלח, מיץ לימון ושמן זית לתערובת אחידה. שומרים בצד להגשה.

מרכיבים את המנה

7

מניחים בקערה את המסבחה ויוצרים גומה בחלק הפנימי. מניחים במרכז את סלט הכרובית ומעליו את התוספת החריפה לפי הטעם. מגישים עם חלה קלויה.

גיוון: במסעדה מכינים את הכרובית על גריל פחמים: חולטים ל-2 דקות במים רותחים ומסננים. מושחים בשמן זית, מתבלים במלח וצורבים 10 דקות להשחמה מכל הצדדים.