למעדן יש מרקם של פנקוטה רכה והקראמבל (שמחליף את הבישקוטי) מוסיף פריכות וניחוח של קפה.המרקם של קצפת המסקרפונה נע בין אווריריות לעושר דשן של גבינה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפנקוטה
לקראמבל קפה
לקצפת מסקרפונה
אופן ההכנה
מכינים פנקוטה
1
מביאים לרתיחה כוס שמנת מתוקה בסיר.
2
בינתיים משרים אבקת ג'לטין ב- 2 כפות חלב (אם משתמשים בדף, מכסים אותו במים עד שהוא מתרכך).
3
מוסיפים את הג'לטין לשמנת הרותחת ומערבבים עד שהוא נמס.
4
מקציפים את יתרת השמנת עם סוכר לקצפת יציבה ומקפלים אותה לתערובת השמנת והג'לטין בעודה חמה.
5
יוצקים את הפנקוטה לכלים עד מחצית גובהם ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות ועד 4 ימים.
מכינים קראמבל קפה
6
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
7
מעבדים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת מרקם פירורי. מפזרים את הפירורים בתבנית.
8
אופים 20-15 דקות עד שהם יבשים למגע. מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפ' החדר עד השימוש.
לפני ההגשה מכינים קצפת מסקרפונה
9
מערבבים בקערה מסקרפונה ואבקת סוכר עד שאבקת הסוכר נטמעת במסקרפונה.
10
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אותה לתערובת המסקרפונה. מעבירים לשקית זילוף.
מרכיבים את המנה
11
ממש לפני ההגשה מפזרים את הקראמבל על הפנקוטה, מזלפים מסקרפונה ולמעלה מפזרים עוד קראמבל.