מתכון

מעמולים

המעמול מבוסס כולו על סולת. את הקישוטים יוצרים בעזרת צובטן משונן או בעזרת תבנית חותם מעץ בצורות שונות

33,753 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
מעמולים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
מעמולים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

לפי המסורת מתחילים להכין את העוגיות לקראת סוף הרמדאן ומגישים אותן בימים האחרונים של החג.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

לשים את התמרים עם התבלינים בידיים בקערה עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ושומרים במקרר עד לשימוש.

מכינים את הבצק

2

מערבבים בקערה סולת וחמאה עד שכל גרגירי הסולת עטופים בחמאה. מכסים את הקערה ומשהים 4־6 שעות ואפשר גם ללילה בטמפרטורת החדר. מוסיפים קמח, אבקת מסטיקה ומחלב ומערבבים היטב. מוסיפים מים או חלב ולשים מעט רק עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ומשהים כ־10 דקות. חשוב לא לעבד את הבצק יותר מדי כדי להעניק לעוגייה מרקם פירורי ורך.

3

מגלגלים ממלית התמרים כדורים במשקל של כ־15 גרם ומניחים אותם במגש. אם המלית דביקה משמנים מעט את הידיים.

מעצבים את העוגיות

4

קורצים ומגלגלים מהבצק כדורים במשקל של כ־17 גרם. קורצים 10 כדורים בכל פעם ומכסים את הכדורים במגבת כדי שלא יתייבשו. מועכים כל כדור בצק לצורת דיסק בין כפות הידיים ומניחים במרכזו כדור מלית. סוגרים את הבצק על המלית ומגלגלים בין הידיים לקבלת כדור ממולא שלם. מניחים את הכדור במרכז כף היד ומתחילים לסובב אותו על מנת לעצב לו בסיס. בשלב זה אפשר לסדר את המעמולים בתבנית ולאפות, אך כדאי לצבוט את הבצק בצובטן משונן כדי ליצור דוגמה על העוגייה או להטביע בכל עוגייה צורה בעזרת תבנית חותם.

5

מחממים תנור ל־220 מעלות. מסדרים את המעמולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־10 דקות. בודקים את העוגיות כבר אחרי כ־7 דקות. העוגיות מוכנות כשבסיסן זהוב (מומלץ להרים אחת בעדינות ולבדוק). העוגיות עצמן מקבלות גוון צהבהב עדין - חשוב לא להשחים אותן! מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים (לא נוגעים בעוגיות כי הן עלולות להתפרק). אחרי הצינון בוזקים על המעמולים אבקת סוכר ומאחסנים בצנצנת אטומה כשבועיים.