מתכון

מקלובה ארטישוק, פרגיות ובצל ירוק צלוי

מדובר בסיר ענקי שמכיל את כל מה שנשאר מהבישולים: אפונה, פול ירוק, גזר, ארטישוק ואורז

10,889 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
מקלובה ארטישוק, פרגיות ובצל ירוק צלוי של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
מקלובה ארטישוק, פרגיות ובצל ירוק צלוי של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

אצלנו אוכלים את המקלובה לארוחת הצהריים שלפני ליל הסדר (שלא נגיע רעבים חלילה). אפשר להוסיף לסיר נתחי עוף, בשר או עוד ירקות – מה שיש בבית. סוד הקסם של המקלובה הזו הוא התחתית (שהופכת לחלק העליון) – שכבת אורז ספוגה בטעמי הירקות שהופכת פריכה ושחומה. תנו לסיר מספיק זמן בתנור עד לקבלת האפקט.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית במחבת וצורבים כל ירק בנפרד כמה דקות עד שהוא משחים. שומרים בצד.

2

צולים את הפרגיות במחבת עם מעט שמן זית עד שהן מזהיבות. שומרים בצד. שוטפים את האורז היטב, מניחים בסיר מוסיפים מים לכיסוי ועוד 3־2 ס"מ מעל האורז, ממליחים קלות, מבשלים 7 דקות ומסננים.

3

מחממים תנור ל־170 מעלות. משמנים תחתית ודפנות של סיר גדול בשפע שמן זית. מסדרים בתחתית הסיר ארטישוק, בצל ירוק, שום ירוק ושום בצפיפות. מניחים מעל שכבה דקה של אורז. ממשיכים לסדר בשכבות: בצל ופרגיות, אורז, ארטישוק, אורז, פול ירוק ואורז.

4

מערבבים ½4 כוסות מים רותחים עם התבלינים ויוצקים על האורז. מניחים צלחת בקוטר הסיר על גבי האורז ואופים כשעה. מחדירים סכין בין דפנות הסיר למקלובה ובודקים עם האורז השחים. אם לא - ממשיכים בבישול. הופכים את הסיר בתנועה מהירה על צלחת הגשה, תופחים עליו קלות ומשחררים את המקלובה.