מתכון

מרמלדת שומר ותפוזים

אורזים ושומרים את החורף בתוך צנצנת

2,271 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
מרמלדת שומר ותפוזים של אורנה ואלה. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
מרמלדת שומר ותפוזים של אורנה ואלה. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

800 גרם צנצנת

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חותכים נייר אפייה לעיגול בקוטר סיר בינוני-קטן שבו תתבשל המרמלדה. עושים חור קטן במרכז הנייר בעזרת שיפוד או שן של מזלג.

2

מביאים לרתיחה דבש ומיץ תפוזים בסיר קטן. מוסיפים מלח ופלפל (במינון נמוך כי הכל מצטמצם) ושומר, מכסים בנייר אפייה ובמכסה ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות עד שהשומר רך לגמרי, מתקבלת מרקחת סמיכה וכמעט לא נותרים נוזלים בסיר. מצננים.

3

שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד 2 לילות.