מתכון

מרק אפונה קטיפתי

מרק אפונה קלאסי, סמיך ומתובל בעדינות - ויש גם טיפ למרקם קטיפתי במיוחד

459,132 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרק אפונה של מסעדת אווה סאפי. צילום: דרור חדד
מרק אפונה של מסעדת אווה סאפי. צילום: דרור חדד

טיפ למרקם קטיפתי במיוחד: טוחנים את המרק בבלנדר ולאחר מכן מעבירים אותו דרך מסננת. מומלץ להגיש עם קליפת לימון מגוררת

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר על להבה בינונית־גבוהה. מטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים גזר ושום ומטגנים כ־3 דקות נוספות. לקראת סוף הטיגון מוסיפים תבלינים, למעט מלח.

2

מוסיפים אפונה יבשה, מערבבים ויוצקים מים עד לכיסוי מלא של האפונה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה. מדי פעם מערבבים. לקראת סוף הבישול, מוסיפים פטרוזיליה (אפשר להשאיר מעט בצד להגשה) ומלח. מוזגים לצלחת עמוקה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ואם אוהבים גם גרידת לימון.