מתכון

מרק אפונים טריים

פעם היו בשוק המון אפונים טריים. היום כבר כמעט אין. ארז קומרובסקי מגיש מתכון למרק מענג לזכר הימים ההם

20,183 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
מרק אפונים טריים. צילום|: shutterstock
מרק אפונים טריים. צילום|: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר בינוני ויוצקים לתוכו שמן זית.

2

מוסיפים את הכרישות ומאדים עד שהן שקופות. מוסיפים שום ואפונה טרייה, ואחרי דקה או שתיים את מרק העוף שחיממתם. מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול כ 10- דקות.

3

מרסקים את המרק במטחנה ידנית (או אחרת). מתבלים במלח, אגוז מוסקט ופלפל לבן לפי הטעם.

4

מחלקים את המרק לקעריות, זורים עלי נענע ומגישים.