מתכון

מרק בדהמי – מרק שקדים הודי

מרק הודי סמיך ועשיר עם טעמים ייחודיים, שמתאים במיוחד ללילות קרים

9,735 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מרק שקדים של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני
מרק שקדים של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציר ירקות

למרק

להגשה

אופן ההכנה

לציר ירקות

1

מחממים שמן בסיר על אש נמוכה, מוסיפים את הירקות הקצוצים לסיר ומטגנים 2-3 דקות.

2

מוסיפים מיד את המים ואת שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.

3

לאחר הרתיחה ממשיכים לבשל 30-35 דקות נוספות, מורידים מהאש ומסננים את הנוזלים.

למרק

4

מכניסים לקערת המיקסר את הג'ינג'ר והשום וטוחנים אותם יחדיו למרקם של ממרח – מוסיפים מעט מים לפי הצורך.

5

בסיר קטן מרתיחים את ממרח השקדים עם 100 מ"ל מים, ומניחים בצד.

6

ממסים במחבת את החמאה, מוסיפים את ממרח הג'ינג'ר והשום ומטגנים קלות.

7

מוסיפים את הקמח ומשחימים 3-4 דקות על אש נמוכה-בינונית תוך כדי ערבוב רציף – חשוב מאוד ליצור עיסה חלקה ללא גושים.

8

מרתיחים את ציר הירקות בסיר, מוסיפים את תערובת הקמח המטוגן ומערבבים היטב למניעת היווצרות גושים – המרק מוכרח להיות חלק.

9

מוסיפים את עיסת השקדים ומערבבים, מתבלים במלח וסוכר.

להגשה

10

מקשטים בשקדים הקלויים