החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטוסטים
אופן ההכנה
מכינים את המרק
1
מפזרים 1/2 כפית מלח על רצועות הכרוב, מניחים למשך 30 דקות לריכוך ואז סוחטים בשתי ידיים לניקוז הנוזלים. מתקבל סוג של כרוב כבוש לייט.
2
מחממים סיר עם חמאה או שמן ומטגנים בצל כ- 10 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהוא רך. מוסיפים את הכרוב ותימין ומטגנים עוד 15 דקות לפחות או עד שהכל מזהיב יפה. מערבבים מדי פעם למניעת הידבקות.
3
יוצקים יין ומניחים לו להיספג ולאלכוהול להתאדות תוך כדי ערבוב.
4
מוסיפים ציר או מים, עלי דפנה ואגוז מוסקט ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 30 דקות למיצוי הטעמים. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.
מכינים טוסטים להגשה
5
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
6
מפזרים גבינה על פרוסות באגט.
7
אופים 7-5 דקות עד להזהבה. מגישים לצד קערית מרק או בתוכה. לחילופין אפשר להניח במרק רק גבינה ללא טוסט.