מתכון

מרק בצל וכרוב ביין לבן ותימין

במהלך הטיגון הכרוב והבצל משחימים ומתרככים עד שקשה להבחין ביניהם. ועדיין, קשה לטעות בטעם האדמתי שמוסיף הכרוב

44,966 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרק בצל. צילום: shutterstock
מרק בצל. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטוסטים

אופן ההכנה

מכינים את המרק

1

מפזרים 1/2 כפית מלח על רצועות הכרוב, מניחים למשך 30 דקות לריכוך ואז סוחטים בשתי ידיים לניקוז הנוזלים. מתקבל סוג של כרוב כבוש לייט.

2

מחממים סיר עם חמאה או שמן ומטגנים בצל כ- 10 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהוא רך. מוסיפים את הכרוב ותימין ומטגנים עוד 15 דקות לפחות או עד שהכל מזהיב יפה. מערבבים מדי פעם למניעת הידבקות.

3

יוצקים יין ומניחים לו להיספג ולאלכוהול להתאדות תוך כדי ערבוב.

4

מוסיפים ציר או מים, עלי דפנה ואגוז מוסקט ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 30 דקות למיצוי הטעמים. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.

מכינים טוסטים להגשה

5

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

6

מפזרים גבינה על פרוסות באגט.

7

אופים 7-5 דקות עד להזהבה. מגישים לצד קערית מרק או בתוכה. לחילופין אפשר להניח במרק רק גבינה ללא טוסט.