בשלב ראשון מקרמלים באיטיות בצל וכרשה במחבת. אחרי כן מוסיפים את הנוזלים הארומטיים: יין לבן, ציר עוף ויין פורט ומבשלים 20 דקות נוספות. לגרסה עשירה יותר משתמשים בציר בקר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את המרק:
1
מחממים שמן זית וחמאה בסיר ומאדים בצל, כרשה ותימין על להבה קטנה עם כיסוי כ-25 דקות עד ריכוך. מסירים את הכיסוי, מגבירים את הלהבה ומבשלים עד להזהבה.
2
יוצקים יין לבן ומאדים לגמרי. מוסיפים ציר או מים, מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין כ-20 דקות לספיגת טעמים.
3
מוסיפים לסיר פורט ומבשלים 5 דקות. מפזרים גבינה קשה ופטרוזיליה (לא חובה).
4
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים לחם קלוי ומגישים:
5
מזלפים שמן זית על לחם, קולים בתנור חם עד הזהבה ומורחים בשום טרי. מפזרים מעט גבינה ומחזירים לתנור להתכה. מגישים לצד המרק.
גיוונים:
- במקום תימין אפשר להשתמש במרווה.
- במקום ציר עוף אפשר להשתמש בציר בשר, או מים.
- במקום יין פורט אפשר להשתמש ביין שרי יבש