מתכון

מרק דגים עם אטריות ראמן

במתכון הזה שילבתי בין בויאבז למרק ראמן באמצעות אטריות ותיבול אסייתי, ולדעתי, היום הוא הגיע לכדי שלמות

15,057 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרק דגים עם אטריות ראמן של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; ; כלים: דינה בר נצר
מרק דגים עם אטריות ראמן של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; ; כלים: דינה בר נצר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציר דגים

לממרח צ'או צ'או (לא חובה)

אופן ההכנה

לציר

1

מחממים שמן בסיר ומטגנים את כל הירקות עד שהם מזהיבים. מוסיפים את האדרות ומטגנים עוד כ-2 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים ברנדי ומצמצמים את הנוזלים למחצית הכמות. מוסיפים את המים, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כשעה. מתקנים תיבול. מסננים את הציר ומצננים.

לממרח

2

טוחנים את מרכיבי הממרח במעבד מזון או במכתש ועלי עד לקבלת ממרח אחיד.

למרק

3

מחממים שמן בסיר ומאדים שום, כרשה ושומר על אש קטנה. מניחים מעל את הדגים, מוסיפים את הציר ומרתיחים. מוציאים את הדגים. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים ברבע. מוסיפים בזיליקום, מלח ופלפל לבן ומערבבים. מתקנים תיבול.

4

מניחים בכל קערת הגשה נתח דג, אטריות (כ־150 גרם למנה) וגבעול באק צ'וי או מנגולד ומוזגים את המרק. מקשטים בבצל ירוק. מגישים את הממרח לצד המרק.