מתכון

מרק דגים תאילנדי חריף של זופה

מרק חורפי, קרמי וחריף שחייב את החריפות שלו לפלפל סצ'ואן, פלפל שאטה, ג'ינג'ר וקארי אדום

27,181 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
מרק דגים תאילנדי חריף של הזופה. צילום: דניאל לילה
מרק דגים תאילנדי חריף של הזופה. צילום: דניאל לילה

זה לא מרק תאילנדי קלאסי, אלא חומרי גלם תאילנדיים שמטופלים בטכניקות מערביות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בצל ושום 5 דקות להזהבה קלה.

2

מוסיפים שני סוגי ג׳ינג׳ר, למון גראס, פלפלי שאטה, סצ'ואן ואנגלי וזרעי כוסברה ומטגנים כ-2 דקות עד שעולה ניחוח.

3

מוסיפים עגבניות ומחית קארי ומבשלים 5-3 דקות תוך כדי ערבוב (כדי לא לשרוף את הקארי) עד שהעגבניות מתרככות.

4

מוסיפים רוטב סויה, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות עד שהסויה מצטמצמת מעט.

5

מוסיפים ציר דגים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי 40 דקות על סף רתיחה.

6

מוסיפים חלב קוקוס, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על סף רתיחה כ-20 דקות עד שהמרק נעשה אחיד וקטיפתי.

7

מוסיפים אצות ווקאמה לתוך המרק ומכבים את הלהבה. מוסיפים כוסברה קצוצה ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל.

8

אפשר להכין את המרק ולשמור במקרר עד 4 ימים.

להגשה

9

מחממים מחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות עם מעט שמן זית, מתבלים את נתחי הדגים במלח ופלפל וצולים אותם דקה וחצי מצד אחד ואז עוד חצי דקה מהצד השני.

10

מניחים נתח דג בקערת מרק אישית ויוצקים עליה מרק רותח. מפזרים כמה עלי כוסברה ומגישים.