מתכון

מרק חוביזה עם זרשק

במטבח הפרסי מרבים להשתמש בזרשק במנות אורז ובתבשילים. כאן הוא מתבל מרק חוביזה

3,506 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
מרק חוביזה עם זרשק של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו
מרק חוביזה עם זרשק של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו

זרשק, ברברית מצויה, הוא מין גרגיר יער, שמזכיר חמוצית אך קטן וחמוץ ממנו. אפשר למצוא אותו בחנויות תבלינים, בבתי טבע וכמובן בשוק לוינסקי. במטבח הפרסי מרבים להשתמש בו במנות אורז ובתבשילים. כאן שידכתי את הגרגרים החמצמצים למרק חוביזה בשני אופנים: הוספתי חופן מהם במהלך בישול המרק — החמיצות מחמיאה מאוד לטעמים העדינים של החוביזה — ואז לפני ההגשה טיגנתי זרשק בזעפרן ופיזרתי על המרק המוכן — כך נוצר משחק נחמד של מרקמים וטעמים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל 4-3 דקות עד להזהבה.

2

מוסיפים חוביזה, זרשק, תפוח אדמה מגורר ושום ומערבבים. יוצקים ציר, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה בינונית 20 דקות עד שהחוביזה נמסה לתוך הנוזלים. טוחנים עם בלנדר מוט לקבלת מרקם חלק.

להגשה

3

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את שאר החומרים עד שהסוכר נמס וגרגרי הזרשק מבריקים.

4

יוצקים מרק חם לצלחות הגשה, מניחים כף מהחמוציות המטוגנות ומגישים.

5

שומרים עד יומיים במקרר.

באותה שיטה מכינים מרק מנגולד וזרשק: מחליפים את החוביזה בשני צרורות גדולים של מנגולד – ללא הגבעולים והנימים הלבנים -קצוצים דק.