מתכון

מרק טום יאם של רותי רוסו

מרק עשיר, מבולגן, קל להכנה ועמוס ריחות וטעמים

32,475 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
מרק טום יאם | צילום: זוהר רון | סטיילינג: עמית פרבר
מרק טום יאם | צילום: זוהר רון | סטיילינג: עמית פרבר

המתכון הוא סוג של עיבוד שפוי למרק הטום יאם של הבית התאילנדי: מתחילים עם ציר ארומטי, מוסיפים לו עוף ומבשלים עד למיצוי הטעם. את התוספות האחרות: הפטריות, העגבניות והעשבים, מוסיפים סמוך להגשה. בתאילנד נהוג להגיש את המרק הזה בסיר על פתיליה, ללגום מהציר הרותח, לפרק עוף או פירות ים עם הידיים, לשלוף חתיכות של למון גראס או גלנגל ולבלות בתוך הקלחת הכאוטית הזו שעה ארוכה. כיף אדיר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אפשרות (לא חובה)

אופן ההכנה

1

שמים בסיר גדול שורש גלנגל, עשב לימון ועלי קפיר ליים, יוצקים את המים עליהם, ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

2

מוסיפים את העוף, ומבשלים ברתיחה עדינה במשך שעה. מומלץ לכסות חלקית את הסיר.

3

בוצעים ביד או חותכים את פטריות היער (תלוי איזה פטריות השגתם), ומוסיפים למרק.

4

מוסיפים גם את עגבניות השרי ואת הבצל. ממשיכים לבשל כעשר דקות.

5

מוסיפים את פטריות השמפיניון ואת הבצל הירוק. מוסיפים לימון, תמרהינדי ומלח, ומתקנים את התיבול של שלושתם לפי הטעם. אפשר להוסיף מעט פלפל חריף וחלב קוקוס. מבשלים עוד כשתי דקות.

6

מוסיפים את הכוסברה ומגישים עם קערה בצד לעצמות, לשורשים ולעשבים שוטים.