כמה פעמים אכלתם במסעדה מרק מעולה ועשיתם שמיניות בשביל להשיג את המתכון, אבל כשקיבלתם אותו גיליתם שצריך להכין קודם ציר שמתבשל נצח? הכי חשוב: קונים שרימפס טריים ומקפידים לא להביא לרתיחה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
יוצקים חלב קוקוס לסיר. מוסיפים גלנגל, למון גראס וקפיר ליים ומבשלים 8-7 דקות על להבה נמוכה רק עד לסף רתיחה (אסור שחלב הקוקוס ירתח - הוא עלול להתפרק!).
2
מוסיפים שני סוגי פטריות, בצל, עגבניות ופלפל שאטה ומבשלים כדקה על להבה נמוכה. מוסיפים מיץ לימון, מלח, רוטב דגים וסוכר, מערבבים ומבשלים 2 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
3
מוסיפים שרימפס ובצל ירוק חתוך למקטעים ומבשלים כ 3- דקות (עדיין על להבה נמוכה) רק עד שהשרימפס משנים את צבעם לוורוד-כתום.
4
יוצקים את המרק לקערות, מפזרים כוסברה ובצל ירוק קצוץ ומגישים.