מתכון

מרק כבש

אף שהמרק הזה נשמע כמו נזיד חורפי כבד, הוא דווקא לגמרי לא כזה, בזכות הניחוח של הלימונים הפרסיים המיובשים

13,775 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
מרק כבש של רותם ליברזון. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב
מרק כבש של רותם ליברזון. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

בסיר גדול מניחים את הבשר, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

2

בעזרת כף מסירים את הקצף שנוצר על פני המים. מוסיפים שעועית לוביה, בצל, כורכום, מלח ופלפל. מקטינים את האש ומבשלים במשך שעה. מוסיפים את תפוחי האדמה, פטרוזיליה, עירית, לימונים פרסיים ושמבלילה ומבשלים במשך 40 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מגישים לצד רבעי לימון או ליים.