מתכון

מרק מיסו עם אצות ופטריות

המרק האיקוני והאהוב בגרסה טבעונית ובריאה, על טהרת האצות והפטריות

57,705 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
מרק מיסו עם אצות ופטריות. צילום: shutterstock
מרק מיסו עם אצות ופטריות. צילום: shutterstock

מרק מיסו מכינים בדרך כלל מציר דאשי (שביבי דגים) ומחית מיסו. במקום אבקת הדאשי הקנויה, ממנה מכינים את הציר, נכין ציר צמחוני מאצת קומבו ופטריות שיטאקי מיובשות, שיהווה בסיס למרק הטעים והבריא הזה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים את אצת הקומבו ופטריות השיטאקי בליטר מים רותחים כחצי שעה. מסננים את הנוזל לתוך סיר ומביאים לרתיחה.

2

פורסים את הפטריות לרצועות ומוסיפים לסיר הרותח יחד עם ג'ינג'ר ופטריות פורטבלה. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. מנמיכים את האש, מוסיפים מחית מיסו ומערבבים היטב, עד שהיא מתמוססת במרק.

3

מכבים את האש, מוסיפים בצל ירוק ואצת ווקאמה, מערבבים ומגישים מיד.

גיוונים: בשלב הבישול אפשר להוסיף למרק קוביות טופו, ובשלב ההגשה – אטריות מבושלות או נבטים.