מתכון

מרק מלבי ובשישה

הבשישה היא קינוח חיטה בלולה בתמרים או דבש ממטבחי צפון אפריקה

3,925 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2021
מרק מלבי ובשישה עם טוויל גרניום של שף הלל תווקולי | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
מרק מלבי ובשישה עם טוויל גרניום של שף הלל תווקולי | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

כמו חלת המפתח שאופים בשבת שאחרי פסח, לבשישה תפקיד דומה – יוצרים ממנה מעין קציצה שבה טמון מפתח ומעבירים מיד ליד בארוחה כסגולה לפרנסה
טובה. כאן לקחתי את הרעיון ויצרתי מעין קרמבל חיטה מעושנת (פריקה) והגשתי עם מרק מלבי, גרניטת תמרים וגלידת מסטיקה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרק מלבי

לקרמבל בשישה

לגרינטה תמר

להגשה

אופן ההכנה

מכינים מרק מלבי:

1

מניחים חלב, שמנת מתוקה וסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית. במקביל, בקערה נפרדת טורפים קורנפלור ו־1/4 כוס מים, עד שהקורנפלור נמס ומתקבלת תערובת סמיכה וחלקה.

2

מוסיפים את תערובת הקורנפלור לסיר בזרם אחיד ותוך כדי טריפה. ממשיכים לטרוף מעל להבה בינונית עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת. מסירים מהלהבה, מצננים, מוסיפים מי ורדים או מי זהאר, מערבבים לאיחוד ומעבירים לקופסה אטומה. שומרים במקרר עד ההגשה

מכינים קרמבל בשישה:

3

מחממים תנור ל־140 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה וקולים את זרעי השומר והכוסברה 8 דקות, עד שהם מעלים ניחוח. מעלים את הטמפרטורה ל־180 מעלות.

4

מעבירים את התבלינים לקערת המיקסר, מוסיפים את יתר חומרי הקרמבל ולשים בעזרת וו הלישה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית (שבה קלינו את התבלינים, על אותו נייר אפייה), ואופים 20 דקות עד שמתקבל מאפה פריך. מוציאים מהתנור, מצננים ומפוררים בידיים לפירורים.

מכינים את הגרניטה:

5

מניחים את כל חומרי הגרניטה בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מערבבים ומבשלים 3־4 דקות, עד שהתמרים והסוכר מתמוססים ומתקבל נוזל אחיד וסמיך. מעבירים למגש רחב ועמוק, מצננים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל־4 שעות. אם יש זמן, בכל 1/2 שעה מגרדים את הגרניטה במזלג כדי לעודד היווצרות מרקם גרגירי. לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא ומגרדים בעזרת מזלג לקבלת גרגירים.

6

יוצקים מרק מלבי לצלחות הגשה, מפזרים מעל פירורי קרמבל בשישה, פירורי גרניטה וכדור גלידת מסטיקה (או גלידת וניל מתובלת במעט מסטיקה). מקשטים בטוויל גרניום (מתכון בהמשך).

להכנת טוויל גרניום:

7

מחממים תנור ל־60 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. טורפים חלבון אחד ו־20 גרם סוכר עד שהסוכר נמס ומתקבל קצף תפוח. טובלים בקצף 4 עלי גרניום ריחני ומניחים אותם בתבנית, מפזרים מעל אבקת סוכר בנדיבות ומעבירים לתנור. אופים שעתיים עד שהעלים יבשים ופריכים.