מתכון

מרק מנגולד תוניסאי

מרק עשיר בטעמים עמוקים של חורף, צבעוני ודי חמצמץ. מתאים להגשה גם כנזיד משביע לצד אורז או לחם טרי

29,716 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2017
צילום: דניאל לילה | סגנון: דיאנה לינדר
צילום: דניאל לילה | סגנון: דיאנה לינדר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים בצל 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים גזר, תפו”א וסלרי ומערבבים.

2

מתבלים בפפריקות, שום, רסק עגבניות, פלפלצ’ומה, חוואייג’, מלח ופלפל ומאדים יחד כ-10 דקות ללא כיסוי. מדי פעם מערבבים.

3

יוצקים ציר או מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מנגולד, מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה כ-30 דקות עד שהירקות רכים וטעמם מורגש בנוזל.

4

מוסיפים מיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים לצלחות ומגישים.