מתכון

מרק עדשים יווני – פַאקִיס

המרק הבא מומלץ ליום חורף, בליווי פרוסת לחם עבה וכוס רצינה או יין לבן

47,825 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
פַאקִיס. צילום: דן פרץ
פַאקִיס. צילום: דן פרץ

מזונם העיקרי של לוחמי העיר ספרטה ביוון העתיקה, כך אומר הסיפור, היה מרק שחור עשוי בשר חזיר, דם, חומץ ומלח. למרבה המזל, המטבח היווני עבר מאז דרך ארוכה, ומתפאר באוסף נפלא של מרקים סמיכים ועשירים, ממלאים ולרוב עשויים מירקות וקטניות מקומיים לאזור. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומעט מלח ומאדים על להבה נמוכה עד שהבצל מזהיב רק מעט.

2

מוסיפים לסיר את השום, העדשים, העגבניות, המרווה, האורגנו, עלי הדפנה והפלפל החריף ומערבבים. מבשלים כמה דקות על להבה נמוכה ומוסיפים מים כדי כיסוי העדשים ועוד 5 ס"מ. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה, או עד שהעדשים רכות. מתבלים במלח ובפלפל שחור, ומוסיפים את החומץ.

3

מחלקים את המרק לקעריות. מוסיפים לכל קערית מעט בצל סגול קצוץ וגבינת פטה מפוררת, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.