מתכון

מרק עדשים כתומות ולימון של שי לי ליפא

בסוף הבישול מוסיפים למרק מיץ לימון, שמקפיץ את הטעמים ומאזן את החריפות, ומגישים עם פלחי לימון לאקסטרה חמיצות

34,956 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
מרק עדשים כתומות ולימון. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מרק עדשים כתומות ולימון. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סבתא מטילדה לא כל כך אהבה לבשל והעדיפה לקרוא או לסרוג. אבל היו לה כמה מנות טובות שנהגה להכין באופן קבוע, כמו מרק העדשים הטורקי הטעים הזה. הגרסה של סבתא היא ללא אורז או בורגול כמו במתכון המקורי, אלא על טהרת העדשים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים סיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והשום רכים.

2

מוסיפים עדשים, מים, רסק עגבניות וסוכר. מתבלים בפפריקה, אורגנו, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.

3

מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 8-6 דקות עד שהעדשים רכות.

4

מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

5

מחלקים מרק לקערות ומגישים עם פלחי לימון.