מתכון

מרק עדשים כתומות וקייל

עדשים ליום גשום: במרק ירקות, בסלט חם או בתבשיל קארי עדין

11,134 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
מרק עדשים כתומות וקייל של שיר הלפרן. צילום: שרית גופן
מרק עדשים כתומות וקייל של שיר הלפרן. צילום: שרית גופן

בחורף אני מכינה סיר מרק לפחות פעם בשבוע ועדשים מככבות בו לעיתים קרובות. הפעם השתמשתי בעדשים כתומות וגריסי פנינה, דלורית וקייל. רק קחו בחשבון שהקייל, הידוע בכינויו "הכרוב השחור", קצת משחיר את המרק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר גדול עם שמן וחמאה. מוסיפים בצל, שום, פלפל חריף ותימין ומטגנים על להבה בינונית-נמוכה כ-5 דקות עד שהבצל מתרכך ונעשה שקוף. מוסיפים גזר וסלרי ומטגנים כמה דקות עד שהם מזוגגים ומתרככים מעט.

2

מוסיפים דלורית, קייל וקטניות, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים להבה ומבשלים בבעבוע עדין כ-30 דקות. אם המרקם סמיך מדי, מוסיפים מעט מים.

3

מתבלים בחופן של ירוקים קצוצים, מתקנים תיבול ומגישים.

גיוון: לפעמים אני מוסיפה 1/2 כוס יין לבן אחרי טיגון ירקות השורש ולפני הוספת הנוזלים.